Diensten

De Stoïcijnse School biedt zowel professionals als particulieren de volgende diensten aan

Stoïcijnse coaching voor professionals  en teams

Door Stoïcijnse coaching ontwikkel je veerkracht en focus.

 

Speciaal voor professionals of teams die voor belangrijke veranderingen of uitdagingen staan en de kracht in zichzelf willen zoeken.

 

Ik ontwikkel samen met jou of je team een traject op maat waarin je discipline, moed, rechtvaardigheid en wijsheid op een concrete manier traint en in de praktijk brengt.

 

De Stoïcijnse coaching is gericht op individuele of team begeleiding of een combinatie daarvan.

 

Informeer naar informatie en mogelijkheden via het contactformulier.

gloves, boxing, fighting-145249.jpg

Stoïcijnse coaching voor particulieren

Sta jij voor een uitdaging of worstel je met iets dat je bezig houdt?

 

Mis je balans of wijsheid in het omgaan met wat het leven je brengt?

 

Heb je behoefte aan een écht Stoïcijns perspectief?

 

Ik steun je in het vinden van de kracht in jezelf. Met Stoïcijnse principes en oefeningen brengen we je uitdaging in kaart en hoe je jezelf daartoe kunt verhouden.

 

Een wandelconsult, filosofisch gesprek of enkele coach sessies zijn behoren tot de mogelijkheden.

Inspiratiesessie voor bedrijven of groepen

De klassieke Stoïcijnen zijn mannen en vrouwen met inspirerende levensverhalen die direct verband houden met hun filosofie.

 

Musonius Rufus was onbevreesd kritisch op de Romeinse keizers wat hem vier verbanningen opleverde.
Seneca probeerde keizer Nero te hervormen en betaalde hiervoor met zijn leven.

Epictetus werd vrijgekocht door zijn meester en gaf als voormalige slaaf Stoïcijnse lessen aan de elite van Rome.

Marcus Aurelius was de machtigste man ter wereld en werd vereerd als god maar oefende zichzelf voortdurend in nederigheid en eenvoud.

 

Ik breng de levens en de filosofie samen tot een inspiratiesessie voor jouw bedrijf, organisatie of groep!

Educatieve activiteiten

In de Stoïcijnse School vinden we het waardevol en belangrijk om de Stoïcijnse filosofie correct uit te leggen.  Met een groeiend team van deskundige gastdocenten verzorgen we cursussen, zomerscholen, masterclasses en dagevenementen over de klassieke Stoa. Een kleine greep:

 

Sinds 2020 vindt jaarlijks De Stoïcijnse Week plaats op de ISVW, één van de meest geliefde en hoogst scorende zomerscholen in het programma aanbod.

 

In het voorjaar van 2024 organiseerden we de eerste succesvolle Dag van de Stoïcijnse Levenskunst in Deventer. Op veler verzoek volgt in november een wintereditie in Utrecht.

 

Op Dat Bolwerck in Zutphen vindt twee keer per jaar de Basiscursus Stoïcijnse Levensfilosofie plaats. In één weekend de absolute basis van de klassieke Stoa met enkele technieken om mee naar huis te nemen.

 

In september 2024 start de tweede editie van de Masterclass ‘Seneca: Stoïcijnse lessen van een filosoof, staatsman en mysticus’ aan de ISVW. Verdiep je vijf weken in het gedachtegoed van deze pijler van de Stoa.

Lezingen en presentaties

Ik spreek regelmatig over de klassieke Stoa en filosofie op evenementen en festivals of voor groepen. Aankomende presentaties vind je op de evenementpagina.

 

In het verleden heb ik o.a. lezingen en presentaties verzorgd voor de Internationale School voor Wijsbegeerte, Stoicon X Gent, Stoicon X Den Haag, de Remonstrantse Kerken van Den Haag en Wassenaar, Studium Generale, Vereniging Het Spinozahuis, Filosofie in Den Haag, Spui25, de KPNI België, en het Agnietenconvent.

 

Interesse in een lezing of presentatie? Gebruik het contactformulier en we vinden elkaar!

Epictetus

‘De Stoa van Epictetus’

In de podcast van de Stoïcijnse School bespreek ik thema’s en teksten en spreek ik mensen die iets bijzonders doen vanuit een Stoïcijnse inspiratie. Je kunt de podcast luisteren op vrijwel elk platform of via Buzzsprout.

 

De School heeft ook een Patreon pagina waarop je direct met docenten en andere geestverwanten in gesprek kunt over de Stoïcijnse filosofie.

 

Voor een vast bedrag per maand krijg je via de Patreon ook toegang tot ‘De Stoa van Epictetus’, een uniek project waarin we de werken van Epictetus van A tot Z uitpluizen.

 

Lid worden van de Patreon doe je hier.