Docenten De Stoïcijnse School

De Stoïcijnse School heeft een vast team van (gast)docenten die activiteiten van de School verrijken met hun kennis, enthousiasme en engagement. Ieder vanuit hun eigen expertise, interessegebied en filosofie. Je komt ze tegen op De Stoïcijnse Week, de Dag van de Stoïcijnse Levenskunst of andere lezingen, workshops en masterclasses.

Hoofddocent Summerschool Stoicijnse Week

Dennis de Gruijter

Dennis de Gruijter is filosoof, coach, trainer, docent, schrijver, podcaster en eigenaar van De Stoïcijnse School.

 

Sinds 2023 maakt hij de klassieke Stoïcijnse filosofie toegankelijk voor een breed publiek door lezingen, workshops, cursussen, zomerscholen en masterclasses.

 

In het najaar verschijnt zijn boek over de klassieke Stoïcijnse filosofie bij Uitgeverij Noordboek.

Stijn Donders

Stijn Donders heeft Music Production and Composition gestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Hij is muziekproducent en eigenaar van recording studio RAIKO en docent en coördinator Muzikant/Producer aan het Albeda College in Rotterdam. Hij heeft daarnaast vele krijgskunsten bestudeerd met als centrale focus Aikido. Als sensei van zijn Aikido Dojo Shinto Ryu geeft hij ruim 15 jaar les in de praktische implementatie van deze Japanse krijgskunst.

Bart Heuvingh

Bart Heuvingh is topsportbegeleider bij de Jeugdopleiding van AZ Alkmaar, eigenaar van SportMindset Academy en is een populaire gastdocent in De Stoïcijnse Week. Hij werkt vanuit de overtuiging dat een groeimindset de basis van talentontwikkeling vormt en een statische mindset als een rem op talentontwikkeling werkt. In 2017 is zijn boek Talent van morgen – groeimindset als basis voor talentontwikkeling  gepubliceerd bij Arko Sports Media. In 2023 verscheen zijn boek Groeimindset bij uitgeverij Ambo|Anthos.

Pablo M. Lamberti

Pablo M. Lamberti (1985) studeerde filosofie en bedrijfswetenschappen en promoveerde op een proefschrift over luisteren als spirituele oefening in de Griekse en Romeinse oudheid. Hij houdt zich intensief bezig met interculturele filosofie en bestaansethiek. In 2021 verscheen zijn debuut, Strijdvaardig leven. In 2024 verschijnt zijn nieuwe boek, Een oefening in leven.

Michiel Buis

Michiel Buis heeft filosofie en sociologie gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) en werkt aan de Breda University of Applied Sciences. In februari 2024 promoveert hij op de relatie tussen de klassieke en de moderne Stoa. In het najaar verschijnt zijn proefschrift onder de titel Van het geheel naar het ik bij Uitgeverij Boom.

Sandrina Bokhorst

Drs. Sandrina Bokhorst is een gedreven verhalenverteller over Rome. In Rome, in Nederland en online onthult Sandrina de vele lagen van betekenis van de Eeuwige Stad. Als je historische plekken en monumenten bekijkt met eigentijdse vragen wordt Rome een metafoor voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Dat is ook rode draad in haar nieuwe boek Spiegels van Rome (2024). Ze studeerde Maatschappijgeschiedenis aan de Eramsus Universiteit Rotterdam, en runt al weer vele jaren haar onderneming Persoonlijk Rome.