Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De Dag van de Filosofische Praktijk

april 22, 2023 @ 11:00 am - 5:00 pm CEST

Dag VFP Leusden

Tijdens de Maand van de Filosofie 2023, op zaterdag 22 april, is de tweede ‘Dag van de Filosofische Praktijk’ op de Internationale School Voor Wijsbegeerte in Leusden. Op deze Dag staat de Filosofische Praktijk in de breedste zin van het woord centraal. Iedereen die openstaat voor filosofie is welkom om kennis te maken met de Filosofische Praktijk.

Leden en niet-leden van de Vereniging Filosofische Praktijk, van Socratisch begeleider tot kenner van de existentiële filosofie en van organisatiefilosoof tot kinderfilosoof, bieden de hele dag een programma aan met interessante lezingen, workshops en praktijksessies voor zowel beginners als gevorderden.

Ik verzorg twee activiteiten op de VFP dag:

1) Stoicisme als een authentieke levensfilosofie – lezing: In deze lezing presenteert Dennis de Gruijter (‘De Stoïcijnse School’) het Stoïcisme als een volwaardige levens- en wereldbeschouwing die verder gaat dan populaire psychologische trucjes. Hij gaat in op de filosofische en mystieke dimensies van o.a. Seneca en Marcus Aurelius.

2) Stoicijnse Mindset Training in Organisaties – workshop

Stoïcijnse Mindset Training (SMT) is een methode die gebaseerd is op Stoïcijnse principes. We gaan direct naar de kern van een uitdaging of kwestie en krijgen scherp wat wel en wat niet binnen onze controle ligt. Vervolgens maken we concreet welke waarden, vermogens en eigenschappen we nodig hebben om de uitdaging aan te gaan. SMT is een reality check en een integrity check. Een reality check omdat het meedogenloos door vaagtaal en wensdenken heen snijdt en de kwestie blootlegt. Een integrity check omdat we ons op de juiste wijze tot de kwestie willen verhouden: zelfbeheerst, moedig, rechtvaardig en wijs. Train je Stoïcijnse Mindset en stimuleer jezelf tot een sterk bewustzijn van wie je bent, wat je doet en waarom.

Loading

Gegevens

Datum:
april 22, 2023
Tijd:
11:00 am - 5:00 pm CEST
Evenement Tags:
, , ,
Site:
https://verenigingfilosofischepraktijk.nl/dag-van-de-filosofische-praktijk/

Locatie

Internationale School voor Wijsbegeerte